måndag 31 oktober 2011

Helgens bravader!

Jag älskar mat och jag älskar goda vänner. Det är vad jag värderar mest här i livet.

I helgen kom ett pack från Herrljunga till Jönköping för att hänga, shoppa, käka ute, laga mat och även gå ut på kvällskvisten. Det var helt enkelt en fulländad helg och jag njöt var enda liten sekund.

Min kära exgranne tog dessutom med sig två humrar som hon dragit upp alldeles själv. En helt fantastiskt god soppa blev det kokat på dem.


Recept på hummersoppa:

* En lök
* En palsternacka
* Några morötter
* Tomatpuré
* En hummer eller två
* Vitt vin
* En halvliter vatten
* Grädde
* Salt
* Peppar


1. Rosta först de skurna rotfrukterna och löken tillsammans med hummerskalen i ugnen ca 30 min
2. Lägg sedan detta i en kastrull och tillsätt vatten och vin, låt reducera i ca en timma.
3. Sila fonden och tillsätt sedan grädde, peppar och eventuellt salt.
4. Låt koka upp.

Servera med hummerstjärten och klon tillsammans med ett gott vin och vitt bröd.

1 kommentar: