fredag 30 september 2011

Mungipechoklad!

Jag sitter i köket och käkar choklad, skriver på en Business Ethics-assignment och lyssnar på Spottan. Jenkan är här och gör ungefär desamma, förutom att hon till skillnad från mig lyckas få chokladen samlad i mungiporna och på kinden. Nobody is perfect you know! 



tisdag 27 september 2011

Imorgon sitter vi för hela slanten!

Imorgon är det sittning med West Coast Nation - räkfrossa. Trots det faktum att hösten är mer än här skall sommarkläderna på. Denna kjolen tänkte jag iallafall, ett fint fynd från i somras för standardpriset 40 kronor. Så lite vin och räkor en sketen onsdag hurrar vi för.

Förstår knappt själv att ett år snart har gått utan nya kläder. Endast 28 dagar kvar till målgång. Heja heja heja! 

 

söndag 25 september 2011

2-hand!

Fina höstbilder tog vi igår. Jenkan och jag gick en sväng till Stadsparken och kikade lite på höstlika träd och gick i snurriga labyrinter, i brist på annat. Klänningen jag hade på mig är en polo-klänning från Peak och kostade mig endast 40 kronor. Köpte den förra hösten och den har används lite då och då när vädret känts lite ruggigt.  Rätt så fin faktiskt!

Annars kan jag bara påpeka att statistik är vrölsvårt!




fredag 23 september 2011

Fantastiskt jävla megabra!

Väldigt sällan känner jag att livet är hopplöst, kanske av den enkla anledningen av att jag faktiskt vet hur det känns när livet är ogreppbart och oförståeligt. Jag vet vilka känskor man bär på då man känner sig helt maktlös och en svart sorg skär genom vart enda liten cell i kroppen. Det är hopplöshet på riktigt!

Hur som helst, det enda jag ville berätta i detta inlägg hur glad, lycklig och tillfreds jag känner mig med livet just i detta nu. Såhär stark och hoppfull har jag nog aldrig varit förut. Idag är det precis en månad kvar på mitt löfte! Får man lov och säga: Fy faan vad jag är bra? Det tycker jag!

Imån bär det av till Gränna efter tentan med B-spice och Viccan. Ja, jävlar vad kul det skall bli för där har jag aldrig varit. Och vilket sällskap!

Idag hurrar Jenkan och jag för att vi sprunigt intervaller i en backe till vi nästan spydde. En dos av endorfiner!

onsdag 21 september 2011

Efterlängtat inköp!

Jag bestämde mig precis för att köpa en Mac, så nu har jag gjort det. Det är jag fanimej värd efter ett år utan nya kläder! Skall även gå och hämta en fin top från Tradera imorgon också, som tentapluggsbelöning. Pluggpaniken tar jag med ro, vilket gör livet exeptionellt njutbart för stunden. Varför oroa sig i onödan? En sak i taget. Sen ville jag bara säga hej till Ascom också, jag saknar er!

Fin bild va? Mor min knäppte av den när vi tog en promenad till stadsparken här i Jönköping. Det var finemang!

tisdag 20 september 2011

Tågåkning kan ta sig i röven!

220 spänn fram och tillbaka kostar det mig nu att åka fram och tillbaka Herrljunga-Jönköping. När jag började åka den sträckan kostade det 110 kronor. Med andra ord har de höjt priset med 100 %. Där utöver bör tilläggas att man får betala ytterligare 20 kronor om man inte införskaffar sig ett stämpelkort, vilket tur och retur skulle bli 260 kronor.

Hur motiverande känns det att vara miljövänlig med dessa förutsättningar? Jävla idioti rent sagt!

söndag 18 september 2011

När skall jag få radioprata med Uggla lixom?

Amen Tja!

Ja, det är väl lite glest mellan inläggen här, det få man väl lov och säga. Har inte riktigt haft något sug att skriva av mig det senaste förstår ni. Det har egentligen inte hänt så mycket sen senast för utom att jag frivilligt inte åkte till PMU i lördags. Say what, tänker ni väl då? Just klockan halv nio var sängen så sjukt god att jag snabbt somnade om och låtsades som att jag aldrig vaknat. Köpte å andra sidan en T&T-top på Tradera för 200 pistoler som jag snart kommer att visa upp.

Alltså, man kanske skulle bli radiopratare ändå. När jag lyssnade på P4 med Uggla i fredags skrattade jag så att jag nästan kissade ner mig lite. Åh, Uggla, han är fin han! "jag skiter i allt, och det skiter jag i" är mitt favoritcitat från låten Jag skiter.

Ja, so long för denna gång beatches!
/Emma och megafinnen som har invaderat hennes näsa

Jag sitter vid Vätterstranden och drömmer om Uggla

tisdag 13 september 2011

P to the M to the U!

Jag skall till PMU i helgen och hoppas på att kunna fynda något riktigt fint. Senast jag var där hittade jag sjukt bra överstrykningspennor, en uppbunkring för hela höstterminen, och en attans snygg gammal duk.

Dessutom kommer min kära mor hit och tillbringar ett par dagar i Jönet. Som jag längtar! Hur läge som helst sen vi hängde tillsammans. Det blir Ikea, fika, shopping och en massa mys. Och höstovädret stör mig inte alls. Slut på information. Tack och hej leverpastej!

 
 

lördag 10 september 2011

Rötardag!


 
Skulle egentligen behöva en renovering av hela mig. Jag känner mig riktigt skruttig efter en dag av rötande! Jag kan inte ens minnas en lördag som varit lika seg och degig som denna. Dagen började med jour från 6.30-11, men ingen ringde så jag cashade med andra ord in pengar för att ligga i sängen. Det tackar vi för!Skjortan på bilden kan vara den perfekta rötarskjortan. Ser ganska bra ut trots att den är slapp. Keep on röting!

Oj, glömde säga att den bara kostade två tjugor!

torsdag 8 september 2011

Efter regn kommer solsken!


Denna regnbåge kikade fram när jag var ute på promenad förut och det må vara den finaste jag någonsin sett. Egentligen var det en hel halvcirkel som sträckte sig från ena sidan av sjön till den andra, men det fick tyvärr inte plats på bilden. Jag passade på att önska mig både det ena och det andra i solregnet och hoppas innerligt att något utav det slår in.

För övrigt tycker jag att stekta pannkakor luktar hemtrevligt..


onsdag 7 september 2011

Damn good!


Jag köpte ett par helt nya brallor till jobbet idag och ärligt talat, det kändes skrämmande bra. Jag antar att denna känsla infann sig eftersom det var så fruktansvärt länge sedan jag köpte något helt nytt, nästan ett år sedan. Men snygga var de, det går inte säga annat!

tisdag 6 september 2011

Och så kom hösten!

 
Munksjön från sin bästa sida. Den senaste tiden har jag kommit underfund med att jag gillar Jönköping väldigt mycket. Alltså, jag kanske inte känner för att bosätta mig här för all framtid men just nu känner jag mig väldigt tillfreds med var jag befinner mig på denna stora jord. Hösten är här och jag rent sagt njuter av den tid jag har framför mig i form av skola, vänner, sidoprojekt och jobb.

Ett hösttips är att sätta sig med en kopp te, en filt, lite tända ljus och boken "the five people you meet in heaven", skriven av Mitch Albom (svenska titeln: fem möten i himlen). Det var en av de bästa böcker som jag någonsin läst.

Här är ett citat från boken som kanske får er övertalade att läsa den: "each story of life affects the other and the other affects the next, and the world is full of stories, but the stories are all one".

måndag 5 september 2011

Faan åkk på ren Herrljungska!

Okej, såhär är det! Jag skall jobba för första gången på Elmia till helgen och det är minsann dess code: svarta byxor, svvart kavaj och vit skjorta. Jag har allt utom ett par svarta byxor, då de jag äger har gått sönder på innerlåret. Så jag tänker banne mig köpa ett par splitter nya i veckan.

Buhuu.. Det gör lite ont i mig att jag måste göra detta så nära målgången av detta projekt men jag har ingen ork att skaffa fram ett par snygga second hand-jeans på tre dagar. Det fungerar inte i min kalender.

För övrigt är det bara 45 dagar till detta är över.

söndag 4 september 2011

Kräftskiva

En helg som gått i matens tecken har precis passerat. Jag har ätit, ätit och ätit. Något som jag är jävligt bra på minsann. Tredje året med kräftskiva, traditionsvarning!  




fredag 2 september 2011

Belöning!

Nu kan man nästan börja fråga sig vad man skall belöna sig med för min prestation med året helt utan nya kläder.

Jag har några alternativ och välja bland:
- En Mac, dels för min nuvarande dator sjunger på sista versen och för att jag kommer att behöva en bra dator i både skola och för andra projekt. Det är mycket pengar men en bra investering enligt mig.
- En shoppingrunda. Dock känner jag inte ett så stort behov att shoppa, konstigt nog.
- Ett mingelparty för mina fina nära birds som stöttat mig i vått och torrt. Detta bli förhoppningsvis av!
- Ett gymkort. Bra idé men känner jag mig själv rätt kommer det inte bli någon regelbunden träning där. Jag gillar att springa och bör kanske satsa på det till snön anländer.

Någon som har något annat förslag?

I want to ride my bike!

Det är så chill att cykla, framför allt på gamla cyklar. Ni vet sådana med högt styre och bred sadel. Riktigt skrälliga tantcyklar, de är vad jag gillar bäst. Oftast finns det sådana att köpa billigt också, några hundralappar går ett sådant kalas på.  

På tal om annat har skolan dragit igång och en hel del roliga projekt utöver det. Berättar så småningom.

Min farmors gamla cykel är fin och går av bara farten